Сега четете
Парламентът помилва водачите с изтекли книжки
Тъмно Светло

Парламентът помилва водачите с изтекли книжки

hall_nЗаради шума, който вдигнаха икономистът Владимир Каролев и бившият журналист от Нова телевизия Васил Иванов, управляващите се отказаха изцяло от строгите законови текстове, които влязоха в сила през януари. За шофиране с изтекла книжка пак ще се налага само глоба от 100 до 300 лв., реши Народното събрание, като промени на второ четене Закона за движение по пътищата.

В края на ноември полицаи свалиха регистрационните номера на колата на Каролев, а скоро след това без табели на колата остана и Иванов. И двамата карали с изтекли документи. Те се оплакаха, че наказанията им са прекомерни, а Каролев директно обяви, че ще търси начин да предизвика законодателни промени. Факт е, че успя почти веднага да пробие през ГЕРБ.

Мнозинството всъщност предлагаше при шофиране с изтекла книжка автомобилът временно да се спира от движение до представяне на валидно свидетелство, но за не повече от 12 месеца.

Вижте и

В четвъртък депутатите се отказаха и от тази санкция и оставиха само глоба от 100 до 300 лв., която няма да уплаши никого, защото, както е известно, глобите не се събират изобщо. Обяснението на ГЕРБ за мекото наказание е, че скоро щял да се внася изцяло нов Закон за движението по пътищата. Това е най-променяният закон през последните 15 г./

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.