Сега четете
„Оскарчета“, фарс и тенденциозност преди пленума на БСП (ОБНОВЕНА)

„Оскарчета“, фарс и тенденциозност преди пленума на БСП (ОБНОВЕНА)

Тази победа ще я победи, заяви депутатът от БСП Георги Гергов преди днешния последен пленум на столетницата седмица преди 50-я конгрес на партията.

В Пловдив изборите преминали нормално, но все пак имали около 50 жалби. Те могат да са дребни, но са нарушения, обясни Гергов и посочи, че членовете на БСП били много, защото ги докарвали с колички и на носилки.

Беше направено така, че да се организира вотът и аз смятам, че оттук насетне трябва да вървим напред, подчерта Георги Гергов.

Георги Тодоров, който беше кандидат за лидер на БСП, но в последния момент си направи самоотвод, представи пред медиите два „Оскара„, които ще връчи по време на пленума на БСП. Той приема предложения на кого да ги даде, но трябвало да се отбележат хората с тях, които имат най-големи заслуги за това в какво състояние е партията.

Тодоров посочи, че „Оскарите“ не са награди, които се дават само на артисти, но и на режисьори, сценаристи и писатели. Според него един от хората, които имат принос за развитието на БСП през последните четири години е Корнелия Нинова, с което подсказа, че единият Оскар бил именно за нея.

Георги Тодоров добави, че вторият Оскар щял да бъде за цялостно творчество в партията.

Това е копие на истинските Оскари и аз бих ги нарекал „Оскарчета“, защото те не са истински Оскари и за мен моята идея е да ги получат хора, които имат някаква заслуга, категоричен бе той.

Той не харесва отношенията в партията да се изясняват пред медиите.

Валери Жаблянов определи изборите за лидер на БСП като фарстенденциозност и голяма мобилизация в партията, която гласувала в една посока. Самата кампания на БСП била проведена при пълна финансова непрозрачност, пълна неравнопоставеност на кандидатите и нарушаване на всички правила, изтъкна Жаблянов.

Изборите не могат да послужат за голяма мобилизация на левицата в България и пример за демократичност и демократични практики в и без това отслабващата българска демокрация, подчерта той.

Според Жаблянов оценката от изборите за лидер на БСП трябвало да бъде морална от цялото българско общество.

Практиките на Цветан Цветанов бяха внедрени в БСП с пълна силаотсече Валери Жаблянов.

Красимир Янков ще поиска нарочна комисия, която да разгледа работата на ЦИК на партията и всички подадени жалби.

Тази партия е консервативна и го показа на изборите. Да видим дали ще се потвърди, че тя следва сляпо своя председател и с приемането или не приемането на такава нарочна комисия, която да докладва на конгреса, настоя Янков.

Той очаква да разбере какво е финансовото състояние на БСП по време на днешния пленум на партията. Янков смята, че трябвало да бъдат коригирани мобилните секции в избирателната комисия и ги определи като „едни кашони, които ги сгъвали по места преди да са ги видели„.

Янков иска да бъдат разгледани всички жалби и факти от избора на лидер на БСП. За него е озадачаваща информацията, изнесена от Кирил Добрев, че по време на изборите за лидер на партията за 20 минути гласували 30 души.

Вижте и

Ако така е тръгнал изборния ден сами разбирате, че всичко се подлага на съмнение, изтъкна той.

Според него Корнелия Нинова била провела много разговори с много ангажименти.

Гласуването за Корнелия Нинова показва, че членовете на БСП не се интересуват по какъв път ще ги води БСП. Ако това е така, ще очакваме дали Корнелия Нинова няма да измени и на идейната основа на БСП, защото знаете какъв хаос беше по изявленията за последните четири години лично от Корнелия Нинова, по мнението на Янков.

Той запита какви са членовете на БСП – консервативни социалисти, екосоциалисти или социалпатриоти. Въпросите трябва да бъдат изяснени на колективните органи на партията и ако това не се случи, значи БСП ще бъде партията на Корнелия Нинова, отсече Красимир Янков. Той смята, че Нинова и екипът около нея ще отхвърлят предложението за създаване на нарочна комисия. За нея било важно да бъде председател на БСП независимо какви са фактите.

За Весела Лечева изборите за лидер на БСП били затворена страница и се надява на последното заседание на пленума да бъде проявен разум и конструктивизъм по отношение на основните документи на конгреса.

Имах много опасения по отношения на организацията, имаше много изкушения, които биха могли да опорочат избора. Сега ще чуем Националния съвет от представителите на страната как е протекъл самия ден, обясни Лечева.

Нейното впечатление не било толкова важно, но друго за Лечева будило тревога – тезата, която се наслагвала в последния месец, че председателят на БСП има проблем с елита на партията. Лечева пита какво означава една партия без своя елит? „Да се наслагва такава теза, че партията имала проблем с елита е дълбоко погрешна„, изтъкна Лечева.

Източник: News24sofia.eu

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.