Сега четете
Опозицията сравни проблема с назначения за шеф на Тотото с канадското гражданство на Кирил Петков

Опозицията сравни проблема с назначения за шеф на Тотото с канадското гражданство на Кирил Петков

Дрокуратурата да се заеме с невярната декларация на депутата от ИТН Александър Тодоров, който, докато е бил народен представител, е назначен за директор на Спортния тотализатор от спортния министър Радостин Василев. Това поискаха от опозицията след горещи дебати, избухнали още в началото на пленарното заседание по повод прекратяването на пълномощията му от НС, което е първа точка от дневния ред, предаде News24sofia.eu.

Според ГЕРБ и ДПС Тодоров е подписал декларация с невярно съдържание, че не заема висша публична длъжност по закона за КПКОНПИ.

От опозицията направиха аналогии с канадското гражданство на премиера Кирил Петков и попълнената от него декларация с невярно съдържание при поемането на поста министър на икономиката в първото служебно правителство.

С една невярна декларация днес директор на тотото, утре министър-председател на България„, заяви Хамид Хамид от ДПС.

Той отбеляза, че за това обществото е разбрало от решението на СГС, с което се отказа вписване на новото ръководство на Тотализатора.

Разбрахме от съда за това. Къде е свободата на словото? Или истината се крие в това, че медиите са слуги на медийния полигарх Прокопиев и той има най-силно влияние в България. Дали подписването на декларацията не се поощрява от едни действия на прокуратурата, които заметоха декларацията на Кирил петков най-услужливо?“, попита депутатът от движението.

Прави чест на Конституционния съд, но явно новата политика на промяната е – „няма Конституция, няма закони, нас ни пази олигархът Прокопиев„, заключи Хамид.

Вижте и

Халил Летифов добави и щрих към сюжета – Александър Петров бил по графика на председателя на НС за четвъртък „дежурен по наряд като парламентарен секретар„.

Министър, който е юрист, назначава свой колега депутат за служител, като е безусловно наясно, че прави нарушение на закона. И колегата подписва декларация с невярно съдържание с пълното съзнание, че го нарушава. Защо е било това бързане? Защо е трябвало да бъде извършено това насилие срещу закона, срещу морала?“, възмути се Радомир Чолаков от ГЕРБ. Той заключи по адрес на новите управляващи: „Едно и също действие, като започне да се повтаря, това става система“. „Толкова арогантно назначаване на жени, братовчеди и любовници не е било и при комунизма„, възкликна Чолаков, като посочи, че очевидно целта е „партизанско завземане на властта в центъра и по места“ и го определи като арогантно.

/снимка: „Нова телевизия“

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.