Сега четете
Опитите за дискредитиране на правителството са факт
Тъмно Светло

Опитите за дискредитиране на правителството са факт

lili pavlova „Ние сме демократична държава и хората имат право да протестират и да изразяват мнението си. А дали точно днес е подходящия ден за всички тези, може би вече над девет протеста, това вече нека всеки да прецени сам за себе си“. Това коментира в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин“ Лиляна Павлова, министър на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Именно за днес в столицата са насрочени 9 протеста, в деня на официалното откриване на председателството на Европейския съюз, в който ще пристигнат най-високите гости от Брюксел. По думите на Павлова  те обаче вече са 11. Ключовите протести са в защита на Пирин, контрапротест срещу природозащитниците, полицаите пък ще искат по-високи заплати, както и протест в защита на Истанбулската конвенция.

Според нея все пак протестите точно днес, по време на откриването на българското европредседателство, изглеждат малко като да се оплачеш на арменския поп.

„Проблемите, които имаме вътрешно, дали е заради някое решение на правителството или нещо друго, не смятам, че точно днес е най-подходящият ден за всички тези протести“, изрази мнение министърът, но уточни отново, че всеки има демократичното право да протестира.

„Опитите за дискредитиране на правителството са факт. Те са факт по директен и индиректен начин“, коментира още Лиляна Павлова.

Според нея самоцелните опити за дискредитиране на правителството с цел на повишаване на рейтинга в краткосрочен план, това може да има някакъв временен ефект, но като цяло такъв вид политика е пагубна за България като цяло.

Вижте и

„Във всички държави по света има малко или много проблеми с корупцията, но постоянното говорене и споменаване всеки ден и във всяко предаване на темата и случаите с корупцията, без да се споменават и усилията за борбата с този проблем, това не е продуктивно“, смята още министърът.

Лиляна Павлова коментира и темата с показното убийство преди дни на бизнесмена Петър Христов. Според нея подобен акт трябва да бъде осъден по всички възможни начини, но прикачването му към председателството, търсенето на някаква дълбока конспирация е контрапродуктивно, въпреки че подобна аналогия вече направиха и хора от управлението. Министър Павлова добави, че уважава и вярва на всички органи, които работят по случая както и по-други подобни, че те ще си свършат както трябва работата, ако бъдат оставени на спокойствие да работят.

„Много ми се иска и самите ние да сме спокойни, уверени, балансирани, да не търсим създаване на ненужно изкуствено напрежение, страх. Всички български граждани и наши гости могат и трябва да бъдат спокойни, че органите на реда си вършат работата“, заяви още Лиляна Павлова.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.