Сега четете
Общинари в Кюстендил се местят в килийно училище, за да пестят

Общинари в Кюстендил се местят в килийно училище, за да пестят

Общинският съвет в Кюстендил измисли интересен начин да пести от сметките за отопление. Съветниците ще провеждат заседанията си в килийното училище, а своята сграда ще предоставят на няколко служби през целия зимен сезон, съобщи Нова.

Залата, в която досега общинските служители в Кюстендил провеждали сесиите си, е с южно изложение. За да се използва слънчевата топлина по-ефективно, от общината решили там да настанят служителите от няколко служби, които са на 8-часов работен ден и стоят по цял ден в общината. „Там са настанени техническите служби в голяма зала, в един така голям офис, който от това, което виждам и разбирам, дори се оказва много полезен, тъй като много специалисти са на едно място и по този начин много по-бързо се решават казуси и проблеми“, обясни Иван Андонов, председател на Общински съвет Кюстендил.

След промените се оказало, че няма място за общинските съветници. Затова от следващата сесия те се нанасят в Килийното училище – паметник на културата, където очакват да им е топло. В Кюстендил се надяват новата обстановка да е гарант, че съветниците ще проявяват чест и доблест в решенията си.

Според някои общински съветници обаче решението за килийното училище не е особено ефективно и няма да донесе кой знае какви ползи.

Вижте и

Първата сесия в килийното училище ще бъде в сряда.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.