Сега четете
Обсъдиха при Румен Радев начините за гласуване в пандемична обстановка

Обсъдиха при Румен Радев начините за гласуване в пандемична обстановка

Министерството на здравеопазването изготвя протокол за провеждане на изборите в пандемична ситуация. Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на среща при президента Румен Радев на „Дондуков“ 2.

Държавният глава започва днес консултации за провеждане на безопасни за здравето на гражданите парламентарни избори.

Здравният министър посочи, че държавата и здравните власти се готвят за избори на неофициално съобщената от президента дата 28 март. Проф. Ангелов подчерта, че няма как да се предвиди ситуацията тогава, но когато се знае датата категорично, протоколът ще бъде максимално детайлизиран.Той съобщи, че до началото на февруари се очаква у нас вече да са дошли 100 хил. ваксини, с които да бъдат имунизирани 50 хил. българи.

„Пандемията от Ковид-19 засегна всички сфери на обществено-политическия живот. Но трябва да се научим да живеем с коронавируса, включително провеждането на избори, а това е предизвикателство за всяка власт“, заяви Радев.“Като президент за мен е изключително важно да се гарантира както конституционното право на вот на всеки българин, така и здравната му сигурност“, подчерта държавният глава.

Вижте и

Мерките за изборите ще включват ползване на лични предпазни средства, дезинфекция, да няма струпване на хора. За хора под карантина също ще има вариант да упражнят правото си на глас – по списък или с временно сваляне на карантината, чрез мобилни секции.
Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев посочи, че е притеснително наличието на два нови щама на вируса – във Великобритания и Южна Африка. Има положителни тенденции, отчете Кунчев и посочи като фактор ваксинацията, разгръщането на която зависи от доставките.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.