Сега четете
Няма да има импийчмънт на президента

Няма да има импийчмънт на президента

валерия велеваНе смятам, че ще има импийчмънт на президента Румен Радев. Това заяви журналистката Валерия Велева в ефира на Bulgaria On Air по повод напрежението между институциите у нас.

„Основанията за импийчмънт са само две – държавна измяна и нарушение на Конституцията. Няма нито едно от двете. Но ГЕРБ са малко фриволни спрямо правото. Самото питане на Гешев за държавна измяна е малко излишно“, коментира другият гост в сутрешния блок Юлий Павлов от Център за анализи и маркетинг.

По думите на Велева президента няма основание да обвинява правителството за търговия с национален суверенитет. „Не може да се каже такова бомбастично нещо без да се подкрепи с факти. Той изпусна момента. Това е най-последният ход за смразяване на отношенията между две институции“, смята още Велева.

Павлов е на мнение, че Радев е избрал един много лош стил на поведение.  „Той прави една много лоша публицистика. За да се оправдае питането на главния прокурор има още нещо, което не е обявено. Поведението на президента е изпреварваща атака – да не би да се извади още нещо“, смята Павлов.

„Няма успешен политически проект на президент, излязъл от властта. Всички президенти се заблуждават с висок рейтинг, той е на половина институционален, но като излезе от Дондуков 2 – рейтингът му пада на половина. В кръга на Радев няма хора с реално политическо мислене и го заблуждават“, смята още журналистката. По думите ѝ що се отнася до действията на Гешев, президентът прави това, за да отклони вниманието от тези СРС-та.

Вижте и

Павлов заяви, че рейтингът на Радев не може да се сравнява с този на Борисов. „Президентът трябва да олицетворява единение на нацията, той прави точно обратното“, категоричен бе той

 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.