Сега четете
Няма да има импийчмънт на президента
Тъмно Светло

Няма да има импийчмънт на президента

валерия велеваНе смятам, че ще има импийчмънт на президента Румен Радев. Това заяви журналистката Валерия Велева в ефира на Bulgaria On Air по повод напрежението между институциите у нас.

„Основанията за импийчмънт са само две – държавна измяна и нарушение на Конституцията. Няма нито едно от двете. Но ГЕРБ са малко фриволни спрямо правото. Самото питане на Гешев за държавна измяна е малко излишно“, коментира другият гост в сутрешния блок Юлий Павлов от Център за анализи и маркетинг.

По думите на Велева президента няма основание да обвинява правителството за търговия с национален суверенитет. „Не може да се каже такова бомбастично нещо без да се подкрепи с факти. Той изпусна момента. Това е най-последният ход за смразяване на отношенията между две институции“, смята още Велева.

Павлов е на мнение, че Радев е избрал един много лош стил на поведение.  „Той прави една много лоша публицистика. За да се оправдае питането на главния прокурор има още нещо, което не е обявено. Поведението на президента е изпреварваща атака – да не би да се извади още нещо“, смята Павлов.

„Няма успешен политически проект на президент, излязъл от властта. Всички президенти се заблуждават с висок рейтинг, той е на половина институционален, но като излезе от Дондуков 2 – рейтингът му пада на половина. В кръга на Радев няма хора с реално политическо мислене и го заблуждават“, смята още журналистката. По думите ѝ що се отнася до действията на Гешев, президентът прави това, за да отклони вниманието от тези СРС-та.

Вижте и

Павлов заяви, че рейтингът на Радев не може да се сравнява с този на Борисов. „Президентът трябва да олицетворява единение на нацията, той прави точно обратното“, категоричен бе той

 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.