Сега четете
НС прие предложенията за промени в правителството СНИМКИ и ВИДЕО

НС прие предложенията за промени в правителството СНИМКИ и ВИДЕО

AVV_1952 AVV_1954 AVV_1953 AVV_1941 AVV_1928 AVV_1892Със 116 гласа „За“ НС одобри предложенията за промени в правителството. Против се обявиха 89 депутати. След това новите министри положиха клетва.

В декларация от името на ГЕРБ Даниела Дариткова обвини президента, че вчера, по време на протеста в София, е показал, че за него е непосилна задача да олицетворява единството на нацията. По думите и вместо да зове за спазването на законите, той подкрепя незаконни акции на гражданско неподчинение и целенасочено разделя обществото.

„Под прикритието, че чува гласа на народа, всъщност той руши демокрацията, като не спазва законите и Конституцията и на практика отправя призиви за еднолично управление“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

Няма нито една тема от обществен интерес, по която президентът да е насърчил диалог между институциите, политическите партии и обществото, каза още Дариткова и заяви: „Вече е крайно време ясно да заяви своите претенции и неговото желание за въвеждане на президентска република“.

Тя призова народните представители от всички политически партии ясно да заявят своята позиция – подкрепят или осъждат действията на президента Радев за рушене на институциите.

Декларацията бе прекъсвана от скандирания „Оставка“ от страна на депутатите от ГЕРБ.

Георги Свиленски от БСП призова в пленарна зала да бъде и премиерът Бойко Борисов.

AVV_1857

 

 

Вицепремиерът Томислав Дончев представи биографична справка на предложените за министри. Докато той говореше в началото депутати от левицата скандираха „Оставка“.

Вижте и

В 10.00 часа депутатите излязоха в 15-минутна почивка.

AVV_1896AVV_1873AVV_1857

След почивката Корнелия Нинова заяви, че управляващите се стремят към оцеляване на всяка цена и се страхуват от хората.

Снимки и текст:

Андрей Велчев

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.