Сега четете
Нинова: ПП поставя твърде много условия за кабинет

Нинова: ПП поставя твърде много условия за кабинет

От ПП поставят условия за втория мандат, които не им гарантират мнозинство. Това заяви водачът на БСП в Кюстендил, където е на обиколка на партийни структури, цитирана от партийния пресцентър. Тя скептично смята, че процедурата по съставяне на правителство се е забавила твърде много, както с първия, така и с втория мандат, и така е загубено политическо време.

В същото време, соцлидерът е изразила оптимистично мнение за съставяне на редовно правителство с третия мандат. Даже очаква президентът Румен Радев да го връчи на левицата, както многократно е правил в миналото – и всеки път БСП е претърпявала провал. „Той (третият мандат – бел.ред.) е последният възможен, а държавата се нуждае от стабилност и правителство. Всичко е толкова динамично, менят се нещата постоянно. Нека да видим на кого президентът ще се спре. Ако е на нас, ще свикаме Националния съвет на партията и ще решим“, обясни Нинова.

Тя изрази надеждата си, че държавният глава ще наложи вето на споразумението, одобрено от българския парламент, с което страната ни безвъзмездно ще достави оръжия на Украйна. „Той многократно е правил изявления, че това би ни въвлякло във война, а сега се оказва, че неговият служебен кабинет и неговият министър на отбраната е подписал този договор. Ако не го направи, ще търсим начин да сигнализираме Конституционния съд“, заяви водачът на БСП.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.