Сега четете
Нинова: Имаме волята да не допуснем поскъпването на тока от 1-ви януари (ВИДЕО)
Тъмно Светло

Нинова: Имаме волята да не допуснем поскъпването на тока от 1-ви януари (ВИДЕО)

Репортер: Тодор Стефанов, „Любословие“.БГ

Месеци наред поемахме ангажименти да правим политика с грижа за хората. Всички си даваме сметка, че увеличаването на тока за битовите потребители от 1-ви януари е тежък удар върху семействата и домакинствата. Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова.

,,Поехме ангажимент да поемем законови и подзаконови мерки, за да не утежняваме домакинствата с тези нови цени. Съвсем естествено е в парламента да се създаде такава комисия (временна комисия за енергийната криза, бел.ред.). Предметът ѝ е да направи обективен анализ на ситуацията и да ни предложи решение. Ние имаме воля да направим всичко в рамките на закона и да не допуснем увеличение на тока за битовите потребители от 1-ви януари“, увери Нинова.

Въпросът ще бъде решен тук, в парламента. Ние подкрепяме създаването на тази комисия, ще имаме своите участници в нея и ще намерим най-разумното решение, за да помогнем на семействата и на домакинствата. Нека днес колегите да гласуват комисията и тя да излезе с предложения как да решим този въпрос, обясни вицепремиерът.

На въпрос какво мисли за решението на КЕВР да увеличи цената на тока и парното в първия ден на новото правителство Нинова отвърна, че „не желае да коментира решение на независим орган, тъй като уважава разделението на властите„.

Вижте и

Ще изчакаме експертите от тази комисия да разпишат решенията. Имаме политическата воля това да се случи, а как ще стане – ще видим, когато създадат тази комисия, посочи тя.

 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.