Сега четете
Никола Минчев няма да е председател на НС, дори да му предложат

Никола Минчев няма да е председател на НС, дори да му предложат

„Продължаваме промяната“ ще откажат, ако им бъде предложено председателското място в парламента, защото той традиционно е представител от най-голямата парламентарна група, обяви пред БНТ бившият председател на Народното събрание Никола Минчев.

Той увери, че ПП няма да спъват работата на парламента и ще подкрепят точките, които са приоритетни за тях. „Няма промяна в позицията ни към ГЕРБ, първата политическа сила след изборите трябва да си поеме отговорността. Не ни притеснява ролята на опозиция, това е нормален демократичен процес. Един път си на власт, друг път си в опозиция“, каза Минчев на въпрос за ролята на ПП в новия парламент.

Според него, ако в 48-ото НС не се оформи стабилно мнозинство, има риск да се приеме предизборен бюджет, в който „всеки да налива разходи“. По този повод той призова партиите да подходят отговорно към план-сметката за догодина.

Минчев е на мнение, че правителство на малцинството не е работещ вариант, защото едно управление трябва да има достатъчно ясна подкрепа на парламента, за да прокарва политиките си. Той обяви, че ако получат втория мандат, от ПП биха направили опит да съставят кабинет. Минчев уточни, че от партията все още нямат решение как биха подходили, ако се стигне до трети мандат и дали биха подкрепили правителство на друга политическа сила, което да е подкрепено и от ГЕРБ.

Вижте и

ПП ще подкрепят предложението да бъде изпратена военна помощ в Украйна, обяви Никола Минчев.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.