Сега четете
На фокус: СЕТА – отпадане на търговските бариери

На фокус: СЕТА – отпадане на търговските бариери

djambazkiГост в студиото на „Денят започва“ беше Ангел Джамбазки, евродепутат от ВМРО, част от коалицията „Обединени патриоти“. Той гласува против СЕТА в Европарламента, въпреки че групата на консерваторите, в която членува, подкрепи споразумението.

„Забележете кои са другите колеги, които гласуваха против. Те са всички от Източна Европа – поляци, словаци, тези, които са част от бившата Източна Европа в нашата група. Безспорно решението на групата ни беше да се гласува „за“, но ние разумно, обосновано и коректно ги уведомихме, че ще гласуваме „против“, тъй като това е практиката в нашата група – не е проблем да имаш национална позиция и да я защитиш, стига да го направиш достатъчно рано, достатъчно ясно, за да не изненадаш колегите си, за да не ги поставяш в неудобно положение“, каза Джамбазки.

„Все още за мен лично и за останалите колеги има големи съмнения по отношение на това какви ще бъдат последиците от това всеобхватно търговско споразумение“, категоричен беше той.

„Конкретно аз възразявам на това да се формират съдилища, които ще разрешават споровете извън националните държави. Бързам да кажа, че бяхме осъдени на такъв съд арбитражно производство по смисъла на това определение за подписания договор за централата „Белене“, всъщност нас ни осъди арбитражно съдилище, и тези хора, които са против тази загуба на финансови средства, по странна причина подкрепят създаването на арбитражни съдилища. За мен логично би било националните суверенитети да не бъдат надстроявани, да не бъдат надскачани, съдебните спорове да се решават в държавните съдебни инстанции, където би трябвало да има доверие на назначените съдии и да има ясна отговорност на тези съдии“, каза Джамбазки.

Вижте и

БНТ, „Денят започва“

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.