Сега четете
На власт или в опозиция
Тъмно Светло

На власт или в опозиция

radan kunevОчаквам Петър Москов да се оттегли от управлението, но какво ще реши ръководството на Демократи за силна България (ДСБ) ще се разбере в събота вечер. Това заяви председателят на ДСБ и член на Реформаторския блок Радан Кънев в предаването „Панорама“ на БНТ.

Позицията на Реформаторския блок пък ще е ясна във вторник, добави Кънев. Така той отговори на въпрос на водещия дали е сам в този бунт и кой е с него.

„Видях много категоричен и погрешен личен избор, който направи премиерът Борисов, който провокира моя личен избор, заяви Радан Кънев.  Влязохме в управлението заедно с ГЕРБ с условието и в името на това, че в България ще се проведе адекватна съдебна реформа и ще се сложи край на политическите назначения, добави председателят на ДСБ. За първото министър Христо Иванов не получи подкрепа и от Реформаторския блок не само от ГЕРБ. В борбата с шуробаджанащината в българската политика пък бяхме само малко по-добри от тези, които атакувахме, когато идвахме на власт, заяви Кънев.

Цветан Цветанов контрира Радан Кънев с въпрос дали в приетите досега промени в съдебната система в Народното събрание има добри стъпки. На това лидерът на ДСБ нямаше как да не признае – да, има добри промени, вече гласувани от депутатите.

Вижте и

Той похвали на два пъти ГЕРБ, като определи тази партия като много силна и единна, особено по времето, когато Бойко Борисов беше софийски кмет. Цветанов разкри, че от управляващата коалиция са изпратили Кънев да преговаря с ДПС да подкрепи исканите квоти за избора, които предизвикаха скандал и оставки.

БНТ1, „Панорама“

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.