Сега четете
Морската столица в очакване на визитата на Еманюел Макрон

Морската столица в очакване на визитата на Еманюел Макрон

 

 

 

emmanuel-macronОт няколко дни кипи трескава подготовка по посрещането на  президента на Франция Еманюел Макрон и съпругата му Брижит Макрон.

Те ще бъдат на посещение по съвместната покана от страна на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

Двустранното икономическо, инвестиционно и културно сътрудничество, охраната на външните граници на Европейския съюз, както и идеите за бъдещето на Европа са част от темите, които френският президент Еманюел Макрон ще обсъди,също така заложените в програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС приоритети, европейската перспектива на Западните Балкани и присъединяването на страната ни към Шенген и към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), съобщиха от Министерски съвет.

Френския държавен глава  ще бъде приветстван на специална церемония в петък от 10 часа пред двореца „Евксиноград“, която ще завърши с официалната снимка на президентските двойки. След това двамата държавни глави ще се оттеглят, за да проведат среща „на четири очи“. Те ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на двете президентски институции.

В 11:15 часа Макрон и Радев ще дадат съвместна пресконференция за медиите.

Пресконференцията на Борисов и Макрон ще започне от 12:45 часа.

Програмата  е предвидено посещени в късния следобед, когато българският премиер и френския му гост ще посетят Центъра с навигационни симулатори във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна.

Вижте и

Това е първото посещение на държавен глава на Франция в рамките на 10 години.

снимка:ibtimes

Магдалена Петкова

 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.