Сега четете
Може ли едно убийство да доведе до нови геополитически интриги?

Може ли едно убийство да доведе до нови геополитически интриги?

Гост по темата в студиото на „Денят започва“: Надежда Нейнски, бивш външен министър

Image sourced at Evetbg.org

Според гостенката на БНТ, Надежда Нейнски, убийството на Борис Немцов няма да подобри имиджа на Москва пред международните и партньори. То показва, че всичко може да се случи с някой, който не е съгласен с позициите на официалната власт. По думите и, трябва да се има международни наблюдатели при разследването на случая, но това едва ли ще бъде допуснато.

Нейнски смята, че недопускането до погребението на Немцов на някои политически лидери е доказателство, че руснаците не могат да се освободят от старите си рефлекси и засилват подозренията, че имат нещо общо с престъплението. Според нея, щом властите смятат, че един европейски лидер може да подпали искрата на недоволството, значи настроенията отдавна са ескалирали. Отсъствието на някои опозиционни лидери показва, че страхът и мракобесието наистина са завладели Русия, допълни Нейнски.

„Русия реално се самоизолира“ каза още бившият външен министър. Наложените и санкции влияят изключително много на икономиката и я влошава, смята тя. Това ще се отрази върху обществото, а Путин най- много го е страх да не загуби подкрепата му, допълни Нейнски. Заплахата за стандарта на хората е заплаха за Кремъл, категорична беше тя.

Вижте и

Според Надежда Нейнски Русия винаги и е била възможна заплаха за България и включването ни в обща система за сигурност ни дава много повече възможности за подкрепа от съюзниците ни. Членството ни в НАТО и ЕС не търси конфронтация с Русия, а дава допълнителни гаранции за сигурност. То е взето напълно доброволно и това не са капризи, допълни още тя.

По темата работи: Мария Тодорова, 04.03.2015 г.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.