Сега четете
Михаил Миков: Ако усещането на Нинова е за консолидация на партията, да продължи така. Ще видим какво ще остане (ВИДЕО)

Михаил Миков: Ако усещането на Нинова е за консолидация на партията, да продължи така. Ще видим какво ще остане (ВИДЕО)

– Г-н Миков, защо си направихте самоотвод от състава на Националния съвет?

– Има много причини. Аз съм ги споделял периодически, включително и пред вас. Отношенията в партията достигнаха точка на напрежение и бих казал – на омраза, в някои случаи. Която не дава никакъв добър тон. Вижте конгреса, духа му, настроението. Нещо, което просто не си струва в един момент. Да не говорим, че очевидно целта на Нинова в този мандат е да овладее Националния съвет. Ето, овладява го, да го получи. Няма смисъл.

– Не е ли редно да се действа в такава ситуация?

– Човек може да бъде социалист и без да е член на Националния съвет. Аз съм бил такъв и без да бъда член на Националния съвет. Бил съм партиен секретар, когато палеха Партийния дом. Бил съм член на пленум на районен съвет, когато палеха парламента. Но съм си бил социалист. Така че самото членство не е нещо, което прави човек по-умен, по-красив или по-глупав.

– Какво следва?

– Моят самоотвод в никакъв случай не бива да бъде кой знае каква новина и драма. Той е закономерност на тази политика, която се провежда в БСП, ако иска някой да разбере. Ако не иска – да карат така другарите!

– Каква е вашата прогноза за БСП оттук-нататък?

– Нека да видим. Не искам да давам прогнози. Знаете, че когато се опитваш на един човек да му спестиш глупостите, които може да направи, често те обвиняват, че си му враг. Щом е така – да карат смело напред!

– Корнелия Нинова обаче каза, че БСП е консолидирана.

Вижте и

– Ами щом е такова нейното усещане, да кара така. Да продължи да консолидира така. Ще видим какво ще остане след такава консолидация…

(Използвани са въпроси и на други медии.)

Видео: Светломир Стоянов, News24sofia.eu

https://www.youtube.com/watch?v=tpMFoouf3C4&feature=youtu.be

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.