Сега четете
Министър Йорданова не вижда защо да ходи в КПОКНПИ

Министър Йорданова не вижда защо да ходи в КПОКНПИ

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова е върнала с писмо до КПКОНПИ отказ да се яви за „вземане на обяснения от граждани“.

Според Йорданова „не е налице законно-обоснована причина за това“.

Призоваването й е с позоваване на чл.41 от Правилника за устройството и дейността на КПКОНПИ.

Предвид обстоятелството, че същата се съдържа в подзаконов нормативен акт, с който се предвиждат процесуални властнически правомощия на органите, по смисъла на чл.16, ал.2 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, за призоваване в служебни помещения, то тя се явява нищожна и не следва да породи правно действие. Делегацията на чл.23 от ЗПКОНПИ не включва и обективно не може да включва първично регулиране на правни отношения, чиито адресати са трети лица, различни от работниците и служителите на КПКОНПИ, поради което е незаконосъобразна„, се изяснява в писмото.

Припомняме, че по-рано през деня от КПКОНПИ съобщиха, че призовават министър Надежда Йорданова да се яви утре, 8 февруари, за изясняване на фактите по направените от нея изявления в медиите, че има сигнали в Министерството срещу главния прокурор Иван Гешев. В края на месец януари от Антикорупцията започнаха да проверяват и главния прокурор.

Вижте и

Министърът на правосъдието в рамките на своите правомощия взаимодейства с всички органи в рамките на закона, сезира и съдейства на същите, когато са налице законово-предвидените основания за това„, пише в отговора си министър Йорданова.

/източник: News24sofia.eu

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.