Сега четете
Министърът на отбраната Драгомир Заков: В кризата, в която се намираме, не може повече компромиси

Министърът на отбраната Драгомир Заков: В кризата, в която се намираме, не може повече компромиси

В кризата, в която се намираме, не може повече компромиси. Трябва да се взимат държавнически решения. Те не винаги са популярни и не винаги печелят гласове. Имаме нужда от боеспособна армия, която може да ни защитава, да се запълнят ключови военни способност. Това означава сериозни разходи”. Това заяви министърът на отбраната Драгомир Заков. Той подчерта, че тези разходи, които ще бъдат направени, трябва да се гарантира, че ще бъдат изхарчени честно.

Един месец, след като пое поста, Заков представи екипа си. Йордан Божилов -е зам.-министър на отбраната, анализатор по темата сигурност и отбрана; зам.-министър Александър Петков, част от кабинетите през миналата година; началник на кабинета е Антоанета Лозенска, юрист с богат опит в администрацията, работила е в сферата на електронните медии; адм. Емил Ефтимов, началник на отбраната. „Има и още съветници, все още се попълва екипът“, добави министърът.

Той увери, че в работата си екипът на МО ще използва всички възможности, които предлагат НАТО и ЕС на страната ни. Според Заков изграждането на боеспособна армия може би няма да може да стане и за 4-5 години, важно било да се положат основите.

Вижте и

Днес е символична дата – навършват се 18 години от членството ни в НАТО. 18 е годината на пълнолетието, на осъзнаването. Сега е времето да осъзнаем мястото, ролята и възможностите, които ни предоставя членството в НАТО”, коментира министърът. „Организации като НАТО са толкова силни, колкото е силно най-слабото им звено. България не е най-слабото звено на НАТО. Но ние не трябва да допуснем да станем най-слабото звено на Алианса. НАТО ни предоставя огромен набор от възможности, това е невероятен шанс за нас. Изгубили сме години, през които е можело да се възползваме от тях. За в бъдеще отговорността остава наша. Трябва да развием способности, с които да гарантираме и самостоятелно нашата сигурност. Но когато е необходимо ще разчитаме на тях и ще получим помощ”, коментира министърът на отбраната.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.