Сега четете
Миков: Провалът със съдебната реформа е основание за оставка

Миков: Провалът със съдебната реформа е основание за оставка

Mihov„Демокрацията у нас е доста фасадна. ДПС искаше да покаже колко е важно за вземането на решение. Не може да променяш Конституцията и да говорим за върховенство на закона. Трето прегласуване в Народното събрание, това обезсмисля всичко. Самите промени в Конституцията правят магистратските квоти по-контролируеми. Това беше заявено многократно от различни представители на партиите”, каза в предаването Михаил Миков. По думите му, самото затваряне в по-малки колегии прави ръководителите на тези колегии по-силни.

„Все повече факти излизат, че има намеса в съдебната власт. Политическият пазарлък в мнозинството за завземане на определени територии доведе до тази театрална драматургия в Народното събрание”, добави Миков.

Според него Радан Кънев сам е минал в опозицията. „Където иска да сяда. Много е хубаво да ползваш облагите на властта и да измениш на избирателите и гласно Радан Кънев да се възмущава от средата, в която присъстваш. Поумълчаха се Реформаторите, свиха си ушите. Самите автори на т.нар. реформа са недоволни. АБВ са в дясното управление. Нека управляващите да се оправят помежду си”, добави лидерът на БСП.

Той бе категоричен, че Социалистическата партия е единствената опозиция, която предлага лява алтернатива за България. „ДПС в главните решения са там. Не се осъществи срещата ми с Георги Първанов, но по-важното е, че той и неговата партия участват е едно дясно управление”, каза още Михаил Миков.

Вижте и

Любословие по www.glasove.com

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.