Сега четете
Медийната империя на Ирена Кръстева вече без нея

Медийната империя на Ирена Кръстева вече без нея

Ирена КръстеваМайката на депутата от ДПС Делян Пеевски Ирена Кръстева е освободена като изпълнителен директор на „Балканска медийна компания“. Промяната е вписана в Търговския регистър на 16 март. Едноличен собственик на дружеството от лятото на миналата година е самият Пеевски.

Мястото на Кръстева се заема от Александър Георгиев, който досега беше член на съвета на директорите. Той участва и в редица други компании, собственост на Пеевски, свързани с тютюневия бизнес, от който депутатът показно се отказа, продавайки видимия си 5-процентен дял в „Булгартабак“ на дубайска офшорка, за която се смята, че всъщност е негова.

Майката на Пеевски обаче остава в борда на дружеството, което притежава медийната империя на фамилията.

„Балканска медийна компания“ е собственик на „Нова българска медийна група холдинг“, която притежава вестниците „Политика“, „Монитор“, „Телеграф“, „Меридиан мач“ и „Борба“.

Вижте и

В последните месеци политикът и бизнесмен Делян Пеевски започна да се оттегля де юре от бизнеса си в България. Той продаде дела си в „Булгартабак“ и се отказа от покупката на „Химко“ и от сделката за придобиването на телевизия „Канал 3“. Мнозина депутати и експерти обаче коментираха, че не вярват оттеглянето да е реално.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.