Сега четете
Медиите изнамериха данъчната декларация на Тръмп от 2005 г.

Медиите изнамериха данъчната декларация на Тръмп от 2005 г.

483208412-real-estate-tycoon-donald-trump-flashes-the-thumbs-up-jpg-crop-promo-xlarge2Телевизионната компания MSNBC показа данъчна декларация на американския президент Доналд Тръмп за 2005 г. Белият дом обаче нанесе изпреварващ удар. Телевизионната водеща Райчъл Медоу написа в Туитър, че разполага с данъчната декларация на Тръмп, която той отказваше да публикува, и обеща подробности на живо. Но когато Белият дом научи за предстоящото изтичане, съобщи основните параметри на документа още преди началото на предаването.

Тръмп е получил през 2005 година над 150 милиона долара доход и е платил от тях 38 милиона долара данъци. Според публикацията на телевизионния канал Тръмп и съпругата му Мелания през 2005 година са платили 5,3 милиона данък върху доходите (което е само 4%), а голямата част от техните плащания са „алтернативен минимален данък”. Ефективния процент на платения федерален данък за доходите на Тръмп е около 25%.

Средното американско семейство обичайно дава за данъци не по-малко от една трета от дохода, но данъчните облекчения са недостъпни за физическите лица. От възможността да извадят част от облагаемата сума се възползват само много богатите американци и корпорациите. Белият дом нарече публикацията на данъчната декларация на Тръмп за 2005 година „абсолютно незаконна”.
„Когато отчаяно искате да вдигнете рейтингите сте готови да нарушите закона и да правите новина две страници от данъчна декларация с десетгодишна давност”, се казва в изявлението на Белия дом. Администрацията на президента уточнява, че Тръмп е платил не повече, отколкото е бил задължен по закон. Разследващият журналист Дейвид Кей Джонсън заяви в ефира на MSNBC, че е получил декларацията на Тръмп по пощата.

Вижте и

Според Наказателния кодекс на САЩ незаконното публикуване на данъчна информация се смята за тежко престъпление, което води до затвор до 5 години и глоба до 5 хиляди долара. Тръмп стана първият от четири десетилетия кандидат на голяма партия за президент на САЩ, който не публикува сам данъчната си декларация. Политическите му противници заявиха, че е възможно той да скрива ниската данъчна ставка, получена с помощта на вратички в законите

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.