Сега четете
МВР с тежки глоби за нарушения по пътя

МВР с тежки глоби за нарушения по пътя

184-17-02-Boiko-RanovskiДрастични глоби срещу джигитите на пътя! С какви промени в Закона за МВР ще озапти нарушителите и корупцията в КАТ

Проект на законови промени предвижда криминализиране на шофирането с превишена скорост, в нетрезво състояние и без книжка. Предлага се тежко наказание за превишена скорост с и над 60 км/ч спрямо разрешената. Това обяви в предаването на bTV „Тази сутрин” Бойко Рановски, началник отдел „Пътна полиция”.

Предвидено и отнемане на автомобил при тежки нарушения на пътя. За отнемане на колите на джигитите призова миналата седмица и премиерът Бойко Борисов.

Причината за драстичните мерки срещу нарушителите, е че войната по пътищата продължава, уточни Рановски. От началото на тази година убитите и ранените при пътни инциденти са повече от тези за 2014 г. Убити са 526 души или с 20 повече от миналата година и са ранени 6814, което с 214 повече от миналата година.

От снощи има нов инцидент и то с дете – пиян шофьор е убил на пътя 3-годишно дете в Сливен, съобщи шефът на пътните полицаи.

Вижте и

Относно неправилното паркиране Рановски призова хората да изпращат сигнали чрез снимки и видео и обеща всеки един от тях да бъде проверяван от КАТ. Той допълни, че е важно също гражданинът, който е подал сигнал, да свидетелства, за да бъде наказан нарушителят.

bTV, „Тази сутрин“

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.