Сега четете
МВР министърът обеща на Християн Пендиков охрана

МВР министърът обеща на Християн Пендиков охрана

Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност иминистър на вътрешните работи Иван Демерджиев се срещна с нападнатия в Охрид секретар на Българския клуб в града Християн Пендиков. Той пое ангажиментда бъде осигурена охрана на Пендиков, за да бъде гарантирана неговата сигурност.

Министър Демерджиев беше категоричен, че ще продължава да следи внимателно случая с нападението над Пендиков.

При последните си визити в Скопие заместник министър-председателят поиска от вътрешния министър на Република Северна Македония Оливиер Спасовски всички подробности около хода на разследването.

„Предоставил съм всички данни за интернет адресите, от които са пращани заплахи и ще настояваме да се вземат мерки“, каза още вътрешният министър по време на срещата.

Вижте и

След пристигането на Пендиков в София той продължи да получава заплахи, които Демерджиев предаде на колегата си в Република Северна Македония при срещата им на 30 януари.

DarikNews.bg припомня, че Християн Пендиков беше изписан от Военномедицинска академия (ВМА) този понеделник (6 февруари), където беше приет преди около 17 дни с множество наранявания в областта на главата, ребрата и челюстта. Вчера външният министър Николай Милков каза, че Пендиков ще получи българско гражданство и временно жилище.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.