Сега четете
Мая Манолова е новият омбудсман на републиката. Влиза в битка

Мая Манолова е новият омбудсман на републиката. Влиза в битка

Bojko-Borisov-Maya-Manolova-480x360Това решиха депутатите след тайно гласуване в парламента. Тя бе избрана със 129 гласа. Общо гласувалите народни представители са 223. От тях 82 са подкрепили другия кандидат Константин Пенчев, а 12 са невалидните бюлетини, обявиха от Комисията по тайно гласуване.

Кандидатурата ѝ бе издигната от БСП, докато Реформаторският блок номинира настоящия омбудсман Константин Пенчев за поста.

Гласуването започна в 10.30 ч. и продължи час, като депутатите можеха да дадат вота си чрез една бюлетина, на която бяха изписани имената и на двамата кандидати.

„Константин Пенчев е опитен юрист, достигнал върховете на съдебната система със своите професионални и човешки качества“, запазил своето име, заяви Корман Исмалиов от РБ пред депутатите в пленарната зала преди гласуването.

„Мая Манолова не се нуждае много от представяне. Четири мандата е избирана в един и същи район за народен представител, с едни резултати, които показват отношение“, заяви на свой ред Михаил Миков.

Манолова трябва да встъпи в длъжност на 20 октомври за 5-годишен мандат. Тя ще има право след изтичането му да се кандидатира отново за омбудсман.

„Партийно-политическата дреха е тясна, за да бъдат защитавани гражданите“, каза Мая Манолова дни преди да бъде избрана.

Вижте и

Мая Манолова: Предстои ми важна битка за интересите на българските граждани

„Благодаря на всички, които ме подкрепиха за увереността, че ще бъда ефективен, истински и достоен защитник на българските граждани. Благодаря и на тези, които не ме подкрепиха, защото ще имам предизвикателството да докажа, че мога да бъда добрият омбудсман”. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Мая Манолова след избора й за омбудсман. Тя не скри, че парламентът ще й липсва.

„Ще ми липсва парламентарната трибуна, страстта на парламентарната битка. Но ми предстои друга, не по-малко важна битка – тази за правата на българските граждани”, каза още тя. Манолова обеща на колегите си да не се разделят за постоянно, защото омбудсманът има работа и в парламента. „Винаги, когато се обсъждат важни законопроекти, отнасящи се до правата на българските граждани, съм убедена, че ще работим добре заедно”, заключи Мая Манолова.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.