Сега четете
Лютви Местан: ДПС няма да подкрепи Екатерина Захариева, защото сме опозиция

Лютви Местан: ДПС няма да подкрепи Екатерина Захариева, защото сме опозиция

mestan-nqma-da-podkrepim-nov-kabinet-s-nov-premier-222145
„Време е да погледнем истинската реалност“

Няма да подкрепим Екатерина Захариева, просто защото сме опозиция. Това каза лидерът на Лютви Местан в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия. „Въпреки всички внушения, че едва ли не под някаква форма ДПС е част от управлението – не е. ДПС ще гласува така, както гласува една опозиция – против всякакви персонални промени в този кабинет, защото азбучна истина е, че отношението към бюджета, избиране на правителство и персонални промени в състава му, са всъщност най-важният критерий е кой е част от управлението и кой е опозиция”, категоричен е Местан. Според него в политиката нещата не могат да се ограничат между избора Христо Иванов и Екатерина Захариева.

„Има управление на страната, на което ДПС е опозиция, което вече близо 1,5 години имаше целия ресурс, но реформите не се случват и отново имаме нужда от универсалния виновник ДПС – това вече е несериозно”, смята той. „Управленската им инфантилност, реформаторската безсилие имат друго обяснение и то не е ДПС”, добави Местан.

По думите му, дебатите около промените в Конституцията, които бяха финализирани на трето четене в сряда, са един изключително ярък пример за това, че реформи с мантри не се правят. „Преди да минем към маниакалния свят на заклинанията, е добре да погледнем истинската реалност”, заяви той. „Протестът твърди, че Конституцията е окастрена и вместо истинска реформа имаме имитация на такава, а ако си поставим въпроса какво можеше да направи едно обикновено НС и каква беше изначалната цел, с която ние тръгнахме да променяме Конституцията, ще видим, че 43-тия парламент постигна всичко, което е възможно”, каза още Местан.

На въпрос дали ДПС ще работи за предсрочни избори той заяви: „ ДПС едва ли има ресурс със своите 36 народни представители да предизвика парламентарна криза. Опозиционните сили в България не успяват да предизвикат парламентарни кризи. Няма успешен вот на недоверие в България.”

Вижте и

По думите му колко дълго ще управлява правителството зависи в минимална степен от опозицията, но преди всичко зависи от това доколко успешно ще бъде това управление. „Тази властова формула не може да генерира реформи, защото се състои от политически сили, които сами с е нуждаят от реформи, а без реформи, които да осигурят развитието, не може да се гарантира и стабилността”, заяви Местан

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.