Сега четете
Краят на политическата кариера на германския канцлер Ангела Меркел e ли близо?
Тъмно Светло

Краят на политическата кариера на германския канцлер Ангела Меркел e ли близо?

merkelКраят на политическата кариера на германския канцлер Ангела Меркел все още не е дошъл. Това коментира в ефира на Дарик главният редактор на българската секция на „Дойче веле“ Александър Андреев. След изборите в Германия Меркел има няколко варианта за съставяне на правителство.

На въпрос „Отива ли си Меркел“, Андреев отговори шеговито, че това е въпрос за милион. „Моята лична смела прогноза е, че ще изкара още един мандат и като че ли от няколко дни малко повече се закрепи столът й, отколкото преди това“, каза той.

Журналистът посочи, че има няколко причини, поради които Меркел не може „да си тръгне“. Първата е, че в нейния Християндемократически съюз няма излъчен наследник. „Затова тя от десетина години добре се грижи“, отбелязва Андреев.

Втората е, че и нейната партия, и „сестринската“ политическа формация Христоянсоциалният съюз разчитат на умението на Меркел да стабилизира и успокоява кризите.

Вижте и

Третата причина е, че тя има много силно протестантско чувство за отговорност и дълг и няма „да остави каруцата в калта“, ще изкара онова, което е обещала пред избирателите и чак тогава ще си тръгне, каза още главният редактор на българската секция на „Дойче веле“.

Източник: dnesplus.bg

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.