Сега четете
Красимир Каракачанов: Преди 5 г. България поведе битката в Европа срещу Истанбулската конвенция

Красимир Каракачанов: Преди 5 г. България поведе битката в Европа срещу Истанбулската конвенция

Днес се навършват 5 г. от решението на Конституционния съд, в което обявява категорично, че Истанбулската конвенция е противоконституционна – семейството се състои от мъж, жена и техните деца, пише в своя Фейсбук профил д-р Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО.

България повлия на цяла Източна Европа, защото след дебата, който беше проведен в България през 2017 и 2018 г., както и след решението на българския Конституционен съд, Полша излезе от Истанбулската конвенция. Словакия отказа да я ратифицира. Дори държавата домакин Турция, по чието име и на града Истанбул се нарича тази конвенция, също излезе от Истанбулската конвенция. И това се случи, защото тогава и в управлението на България, и в парламента на България имаше български патриоти, категоричен е Каракачанов и допълва:

„Аз благодаря на всички български граждани, включително и на моите колеги – депутатите от ВМРО, и на активистите на ВМРО, които тогава бяха активни и отстояваха правото да запазим българската традиция и да защитим традиционното българско семейство. Кои бяха от другата страна на барикадата? Така наречените умни и красиви от жълтите павета, ГЕРБ и ДПС. Всъщност какво се получава сега? Същите тези, които тогава отстояваха Истанбулската конвенция и джендър идеологията, днес управляват България.“

Ето и цялата позиция на Каракачанов от Фейсбук >>>

Преди пет години, на 27 юли 2018 г., Българският конституционен съд излезе с решение, с което обяви джендърската конвенция, известна като Истанбулска, за противоконституционна.

Конституционен съд обяви ясно и категорично, че според българската Конституция семейството може да бъде само между мъж и жена и техните деца. По този начин беше затворена вратата на джендър идеологията на така наречената Истанбулска конвенция, която искаше да отвори пътя към разрушаване на традиционното семейство, узаконяване на еднополовите бракове и пропагандата на цялата тази идеология в българските училища.

България повлия на цяла Източна Европа, защото след дебата, който беше проведен в България през 2017 и 2018 г., както и след решението на българския Конституционен съд, Полша излезе от Истанбулската конвенция. Словакия отказа да я ратифицира. Дори държавата домакин Турция, по чието име и на града Истанбул се нарича тази конвенция, също излезе от Истанбулската конвенция. И това се случи, защото тогава и в управлението на България, и в парламента на България имаше български патриоти.

Аз благодаря на всички български граждани, включително и на моите колеги – депутатите от ВМРО, и на активистите на ВМРО, които тогава бяха активни и отстояваха правото да запазим българската традиция и да защитим традиционното българско семейство. Кои бяха от другата страна на барикадата? Така наречените умни и красиви от жълтите павета, ГЕРБ и ДПС. Всъщност какво се получава сега? Същите тези, които тогава отстояваха Истанбулската конвенция и джендър идеологията, днес управляват България и виждаме техните безобразия всеки Божи ден. Защото едно от условията, с които Кирил Петков и Бойко Борисов си стиснаха ръцете, беше именно Истанбулската конвенция и така наречените евроатлантически ценности. Същите тези, които тогава бяха против българското семейство, които искаха българските деца да бъдат обект на промиване на мозъка от ултралибералните глобалисти от Брюксел, днес под формата на така наречените конституционни промени продължават своя поход за унищожаване на всичко, което е крепяло българската държавност и българския народ, а именно: неговото семейство, неговата история и историческа памет и неговото достойнство.

Явно сегашните слуги на външните си началници не искат ние да имаме дух, не искат ние да имаме памет, не искат ние да имаме достойнство. За тях е важно да бъдат потупвани по рамото от посолствоТО. Това са същите тези, които преди пет години отстояваха т.нар. Истанбулска конвенция. Нещата са свързани и неслучайно днес говоря за Истанбулската конвенция. Тогава победихме. Преди пет години българското общество и достойните членове на българския КС отхвърлиха джендър идеологията и поне засега предпазиха нашите деца от утопиите, че могат да си сменят пола, когато пожелаят. От утопията, че между еднополови двойки могат да се раждат и възпитават правилно децата. Само че те не се отказват.

Вижте и

Пет години по-късно измислиха поредния удар върху нашето достойнство. Трети март. Пречел им, защото уж бил свързан с Русия. Днешната война между Русия и Украйна е една конюнктура, която ще приключи. Да, конюнктура, в която има много жертви. Да, неприятен факт, в който от едната страна е агресор, а от другата жертва, но тя ще приключи. Но не можеш заради конюнктурата в момента да изтриваш българската история, да се отричаш от нея.

Колкото по-бързо ги изметем, толкова по-добре за всички нас. Но все пак днес, 5 години от една победа, която обществото успя да спечели, ще победим и в другата битка, ще си върнем България, защото тя не е нито на посолствоТО, нито на посолстваТА. България не е нито на Брюксел, нито на Вашингтон, нито на Москва или Пекин.

 

 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.