Сега четете
Костадинов за третия мандат: БСП да ни услужи с 21 подписа за референдум срещу еврото

Костадинов за третия мандат: БСП да ни услужи с 21 подписа за референдум срещу еврото

Първото нещо, което ще поставим като въпрос, е БСП да ни услужи с 21 подписа, за да не си губим времето и да събираме десетки хиляди подписа по улиците на България за референдум срещу въвеждането на еврото, а „да го минем“ през парламента, както мисля, че е съвсем логично и нормално. Това каза пред журналисти председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов във връзка с предстоящите разговори след връчването на „БСП за България“ на третия мандат за съставяне на правителство.

Той посочи, че второто, което ще поставят като въпрос, е преразглеждане веднага на последното решение от миналата седмица „за лобисткия натиск да се изгражда нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“, да се спре решението, с което се дава възможност да се купува ядрено гориво от Съединените щати, сделката за оръжията с Украйна, сделката със САЩ за новите „осем чертежа на самолети“.

Според Костадинов обаче няма да успеят да се разберат по тези въпроси. Макар и по някои от тях БСП да ни подкрепя, по някои ключови за нас, като за еврото, там подкрепа не сме получили, няма и да получим, добави лидерът на „Възраждане“.

В отговор на въпросКостадин Костадинов определи шансовете за съставяне на правителство с третия мандат като нулеви, тъй като има взаимно изключващи се политически сили, които са заявили, че няма как да влязат в правителство, ако участва другата. „Освен ако, разбира се, не станем свидетели на често срещащото се в българската родна политическа фауна явление, наречено политическо кръвосмешение“, коментира той.

Според Костадинов обаче и това няма да се случи, защото вече обществото е наясно, че отиваме на избори, а едно такова правителство по-скоро би било самоубийство за тези, които участват в него.

Колкото по-рано свърши мандатът на това Народно събрание, толкова по-добре, защото то не приема добри закони за България, то приема лобистки закони за Съединените щати и предизборни закони за определена политическа партия, която по този начин говори на своите избиратели, коментира още Костадинов.

Вижте и

Относно заявката на БСП за организиране на лидерска среща, лидерът на „Възраждане“ коментира: „Нека да видим първо тази покана дали ще бъде за всички заедно или ще бъде поотделно, защото има разлика все пак, и след това вече можем да си говорим много конкретно с БСП“. Според него разговорите трябва да бъдат двустранни – от една страна БСП, от друга – всяка една политическа сила поотделно.

На въпрос за скандала с Nexo и даренията за партии, Костадинов коментира, че се е видял двойният стандарт що се отнася до една или две политически сили в България, в конкретния случай“Демократична България“ и „Продължаваме Промяната“. Само се опитвам да си представя как щеше да бъде коментиран този скандал, ако „Възраждане“ имаше участие в него, каква „медийна вакханалия“ щеше да има и същевременно сега виждам как лекичко се прави опит да се „позамете“ под килима как нищо лошо не е станало, добави той.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.