Сега четете
Корнелия Нинова: Министърът на икономиката застрашава националната сигурност

Корнелия Нинова: Министърът на икономиката застрашава националната сигурност

Нов инвестиционен проект за изграждане на соларен парк върху язовир „Огоста“ предизвика задочно спречкване между лидера на БСП Корнелия Нинова и служебния министър на икономиката Никола Стоянов.

Нинова определи действията на министъра в подкрепа на потенциалния инвеститор – германската компания Profine Energy GmbH, като заплаха за националната сигурност.

„Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов многократно заявява, че е задвижил процес за огромна германска инвестиция от 1 млрд. за фотоволтаичен парк върху язовир „Огоста“. Разбира се, всяка чуждестранна инвестиция е добре дошла, стига да се спазват законите на страната ни и да не се застрашава националната сигурност. Язовир „Огоста“ фигурира в Постановление 181, коeто определя стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност. Язовир „Огоста“ е на 6-то място в този списък. Той представлява обект, важен за националната сигурност“, посочи Нинова.

Тя припомни, че собственик на язовира е министерството на земеделието, а около язовира има и защитени зони. И призова министър Стоянов да бъде спрян в опитите си да осъществи соларния проект.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.