Сега четете
Корнелия Нинова изригна срещу мобилните оператори,наложи забрана за увеличение на цените

Корнелия Нинова изригна срещу мобилните оператори,наложи забрана за увеличение на цените

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова проведе среща с представители на неправителствените организации в областта на потребителската защита.

На срещата присъства и председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов, който представи актуална информация относно извършената от КЗП проверка по повод обявеното намерение от страна на мобилни оператори за вдигане на цените на услугите.КЗП се произнесе, че това намерение представлява нелоялна търговска практика. Днес издаваме заповед, с която я забраняваме“, каза Нинова.

„Тя е нелоялна защото мобилните оператори възнамеряват да вдигнат два пъти цената, защото искат да го направят за 2020 и за 2021 година накуп през януари-февруари, когато излезе индекстът на НСИ, да се отрази във фактурите за февруар“и, поясни Корнелия Нинова.От днес ще има акт на органа, с който я забраняваме. Искаме да ги предупредим, че ако го направят, ще приложим всички механизми и законови похвати, с които да не допуснем това. А те са няколко – налагане на глоба е най-малкото. Тя е в размер от 1000 до 30 000 лв.

Вижте и

Второ, ще се обърнем към съда, за да поискаме, ако нашата заповед бъде обжалвана, да се приложи предварително изпълнение, т.е. да не се пристъпва към увеличение на цената„, предупреди още Нинова.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.