Сега четете
Консултациите с извънпарламентарните партии са важни

Консултациите с извънпарламентарните партии са важни

Считаме, че консултациите с извънпарламентарните партии са важни не само за изпълнение на конституционното положение, че политическият живот в България се основава върху принципите на политическия плурализъм, но и защото тези избори за първи път ще бъдат в условия на пандемия. Това каза президентът Румен Радев по време на среща с представители на извънпарламентарната политическа партия ПП „Има такъв народ“, като част от поредицата консултации във връзка с организацията и провеждането на предстоящия парламентарен вот.

„Това налага повишена отговорност и повишени усилия не само в институциите, но и от всички политически субекти, независимо дали са представени към момента в българския парламент, защото трябва да се гарантира и да се направи всичко необходимо за гарантирането на здравето на българите, тяхното право на вот и да се гарантира доверие в изборния процес: в неговата прозрачност и честност“, подчерта държавният глава.
Той отчете важността в рамките на тези консултации да се чуе мнението на представителите на ПП „Има такъв народ“, тъй като към момента са лидер в социологическите проучвания.

 

„За вашето мнение по важните въпроси за тези избори: как да се запази здравето на хората според вас, какви са необходимите мерки така, че да се гарантира тяхното право на вот както на българите в карантина и изолация в България, така и на множеството наши сънародници в чужбина, където също обстановката в усложнена. Как да се гарантира надеждност на машинното гласуване. Изключително важно за нас е и да има равнопоставена и ефективна предизборна кампания така, че да може следващият парламент да бъде реално отражение на волята на българите. Това в условия на пандемията предполага и набиране на застъпници, наблюдатели и всички фактори, които да гарантират прозрачността на изборите“, добави Румен Радев.

Заместник-председателят на ПП „Има такъв народ“ Тошко Йорданов отбеляза, че като политическа партия ще се съобразят с решението на държавния глава, която и дата да бъде посочена за парламентарните избори . Той изрази надежда президентът да се съобрази както с мнението на останалите, така и със собственото си усещане.
„Отговорността е ваша и няма как да се прехвърли на някой друг.

Вижте и

Искрено се надяваме да не се повлияете. Ясно е, че управляващите са изключително шумни, кресливи и използват всякакви начини за въздействие върху вас, но се надяваме, че ще вземете решение, което е необходимо и полезно за всички български граждани, а не за една политическа партия, независимо коя е тя. Според нас в една демократична държавата трябва да се постъпва така – да се водят консултации с най-широк кръг политически представители, независимо какво казват социологическите проучвания за тях, защото дори 1 000 човека да гласуват за дадена политическа формация, това са български граждани, които имат право на мнение и то е също толкова стойностно, колкото на тези, които получават 500 000 гласа“, посочи Йорданов.

 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.