Сега четете
Коалиционни вълнения

Коалиционни вълнения

valeri-simeonov-nqma-veroqtnost-ot-predsrochni-izbori-344628Сериозните въпроси в една коалиция се разглеждат там, където им е мястото – на политически съвет, а не в телевизионни студиа. Редно е такива неща да се обсъждат на коалиционен съвет.

Така отговори в „Денят започва“ вицепремиерът Валери Симеонов на въпрос дали управляващата коалиция ще се разпадне, ако бъде ратифицирана Истанбулската конвенция, както заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в ефира на БНТ.

Такъв съвет не е имало, въпросът не е обсъждан, а той е изключително сериозен. Явно в случая не сме обединени, защото се правят самоволни изказвания, без това да е обсъдено на политически съвет, допълни той.

По думите му в парламентарната група на „патриотите“ има „наслоени няколкомесечни напрежения, като все още няма никакво желание да бъдат решени проблемите, които пораждат напрежение“.
Това е най-вече от страна на колегата Каракачанов. Там има едно голямо деформиране на медийните представяния в коалицията. Все пак това е коалиция от три партии със съответните споразумения, взаимоотношения и изяви. В случая цялото медийно пространство е узурпирано от представителите на ВМРО, което проблем от няколко месеца и се надявам да го решим до няколко месеца, обясни Симеонов.

Вицепремиерът отрече да се е срещал с лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, за да уговаря поведението на депутатите от НФСБ при гласуването на Истанбулската конвенция.

Това излезе от сайта на един бивш телевизионен водещ – в общи линии разумен човек, но с опити да влезе в жълтия спектър. Говоря за Явор Дачков, не му прави чест… Това е нечистоплътен човек за мен, категоричен беше лидерът на НФСБ.

Вижте и

Валери Симеонов заяви, че депутатите от НФСБ няма да подкрепят нито ратификацията на Истанбулската конвенция, нито провеждането на референдум по въпроса.

Защото това са 30 милиона лева, 30 милиона грешни пари, които ще бъдат изхвърлени, ще бъдат похарчени за една глупост, допълни той.

„Вицепремиерът Валери Симеонов коментира и темата Пирин – не се излиза на един сантиметър от зоната, не се слага една тухла, нищо абсолютно не се прави освен един втори кабинков лифт, с който да отпушим тези опашки, обясни той. И добре е хората, които протестират да го знаят. Трябва да се назовава истината и никакво застрояване на Пирин няма да има, допълни той.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.