Сега четете
Кирил Петков за спирането за газта: Това е грубо нарушение и шантаж

Кирил Петков за спирането за газта: Това е грубо нарушение и шантаж

„Спирането на газа от „Газпром“ е грубо нарушение на техния договор и е шантаж за използване на извъндоговорен план за плащане в рубли през трети лица, което не гарантира нито доставките, нито парите на българите. Ние няма да се поддадем на подобен рекет“, допълни той.

По думите му, България преглежда всички договори с „Газпром“, включително и договора за транзит през страната ни, „защото едностранно действие на изнудване е недопустимо“.

„След милиардите, похарчени за Турски поток, виждаме политиката на ГЕРБ докъде ни доведе. Да, имаме джип на „Аркад“ в гаража на госпожа Арнаудова, да, нямаме 3 млрд. в хазната, защото са похарчени за Турски поток и не, нямаме диверсификация на база на всичко това“, допълни премиерът Кирил Петков пред министрите преди заседанието на Министерски съвет. Както вече всички знаем, „Газпром“ е заявило своето намерение за спиране на доставките на газ. Българското правителство е подготвено за този сценарий и няма да има намаляване на газ към консуматорите по никакъв начин. Министерство на енергетиката има ясен план за действие, включително и алтернативни източници„, посочи министър-председателят.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.