Сега четете
Кирил Петков: Задължително е ГЕРБ да сформира правителство

Кирил Петков: Задължително е ГЕРБ да сформира правителство

 „Ние сме в позиция на конструктивна опозиция. Задължително е ГЕРБ да сформира правителство. Няма да се коалираме с ГЕРБ и ДПС, ние сме последователни. Първата политическа сила носи голяма отговорност. Отказваме да преговаряме с ГЕРБ. ГЕРБ имат голям избор, ДПС е логичен коалиционен партньор, например и „златен пръст“ от „Възраждане“. При всички тези въможни комбинации би било безотговорно първата политическа сила да не сформира правителство, не е лесно, но това е отговорността да си победител“, заяви лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

По думите ролята на конструктивна опозиция е важна с цел бдителност. Той поясни, че няма идея какво точно представлява партията на Стефан Янев „Български възход“. Няма ясна визия кой и как стои отзад и каква е крайната политика на партията, уточни Петков.

„Ще бъдем гласна опозиция. През последните 7-8 месеца инфлацията заля цяла Европа и животът стана много скъп, много хора се разочароваха, те са в малките населени места и решиха да не отидат да гласуват“, добави лидерът на „Продължаваме промяната“.

Кирил Петков подчерта, че няма да се сливат парламентарни групи, например между ПП и „Демократична България“.

Вижте и

„Това не е резултатът, на който се надявахме. Ако ни сложите между дясно и ляво, ние сме точно център.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.