Сега четете
Кирил Петков е на посещение във Вашингтон

Кирил Петков е на посещение във Вашингтон

Ейдриън Уотсън, говорител на Съвета по национална сигурност към Белия дом, направи изявление по повод срещата на съветника по националната сигурност Джейк Съливан с министър-председателя на България Кирил Петков в понеделник, съобщиха от посолството на САЩ в София.

Съветникът по национална сигурност Джейк Съливан се срещна с министър-председателя на България Кирил Петков. Те обмениха мнения относно непредизвиканата военна агресия на Русия срещу Украйна, като потвърдиха готовността си да продължат да подкрепят народа и правителството на Украйна и да накарат Русия да плати за своите действия, каза Ейдриън Уотсън.

Г-н Съливан подчерта солидарността на САЩ с България предвид поредния опит на Русия да използва енергията като оръжие и обсъди с министър-председателя текущите усилия за укрепване на европейската устойчивост чрез по-нататъшно диверсифициране на енергийните доставки за Европа. Г-н Съливан изрази подкрепа за акцента, който българското правителство поставя върху върховенството на закона и реформите за борба с корупцията. Те обсъдиха и важността да бъдат насърчавани стабилността и просперитета на Западните Балкани, добави говорителят на Съвета по национална сигурност към Белия дом.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.