Сега четете
Каракачанов за критиките на президента за въоръжението на армията: Бързата кучка слепи ги ражда

Каракачанов за критиките на президента за въоръжението на армията: Бързата кучка слепи ги ражда

Модернизацията на армията не е прекратена, увери министърът на отбранатаКаракачанов за критиките на президента за въоръжението на армията: Бързата кучка слепи ги ражда“Вчера имахме Политически съвет. Проблеми няма, има недоразумения и разминавания. Аз предпочитам нещата, които трябва да си ги изясняваме, да го правим в коалиционен формат“, заяви вицепремиерът по повод намеците на колегата си Валери Симеонов,Модернизацията на армията не е прекратена. Към двата проекта, които заварихме – за флота и авиацията, към тях беше прибавен и проектът за модернизация на сухопътните войски.

Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в студиото на предаването „Денят започва“ по БНТ.Той допълни, че е бил изненадан от думите на президента Радев за състоянието на отбраната.“И той много добре знае моята теза, моята визия и намерения. Така че не съм съгласен, че някой е забавил проектите за модернизация. Ще си послужа с една българска поговорка: „Бързата кучка слепи ги ражда“. Става въпрос за над 3.5 млрд. лева. Нямам правото да ги хвърля набързо и да отбия номера, да отчетем в следващия доклад, че сме похарчили едни пари за модернизация.Защото досега са похарчени стотици милиони евро за бойна техника, която стои на земята и ние не я ползваме“, категоричен бе министърът.Министърът на отбраната заяви, че проектите за модернизация на сухопътните войски и този за авиацията ще бъдат внесени за разглеждане в Министерския съвет до края на март.

По проекта за бронираните машини е нужно одобрението на Министерския съвет, а след това и парламентът, който да гласува необходимите средства, каза Каракачанов и допълни, че над изпълнителната власт стои българският парламент. Когато той вземе решение, ние сме длъжни да го изпълним, без значение дали ни харесва или не.“За пръв път от над 10 години бяха увеличени заплатите в армията. Ремонтните заводи на МО излизат на печалба. ВМА е без загуби.

Къде е проблемът? Нещата не могат да се случат за 2-3 месеца, 27 години нещата са били конюнктурни, според желанията на един или друг министър“, посочи Каракачанов.Според Каракачанов трябва да се търси най-доброто като цена/качество.Доброволната военна служба може да бъде между 6 и 12 месеца. Обсъждаме на ниво МО, подобна практика има в редица европейски държави. Ако си служил доброволно, имаш предимства при равни условия например при започване на работа в отбраната или Министерството на вътрешните работи, посочи министърът.Той коментира и появилите се различия в коалицията „Обединени патриоти” и думите на Валери Симеонов, че на следващите избори – за членове на Европейски парламент, вероятно няма да се явят заедно.„Вчера имахме Политически съвет. П

Вижте и

роблеми няма, има недоразумения и разминавания. Аз предпочитам нещата, които трябва да си ги изясняваме, да го правим в коалиционен формат. Не е моя работа да броя кой депутат по колко пъти се е изявявал в медиите. Предложих референдум за Истанбулската конвенция като идея и продължавам да смятам, че е добре. Вместо да оставяме обществото да бъде разделяно, можем да приключим с темата веднъж завинаги”, каза Каракачанов.„Следващите избори се европейските, знаете ли колко вода ще изтече дотогава. Мисля, че коалицията трябва да бъде запазена.

Трябва да намерим пътя да я запазим”, заяви той.За проведения в събота Луковмарш Каракачанов изтъкна, че ВМРО никога не е участвало в тези прояви и не ги подкрепя. „Против съм да се прокарват антисемитски настроения в българското общество.” Но не трябвало също така да се използва името на един български генерал, за да се оплюва цялото българско офицерство.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.