Сега четете
Каракачанов дава на съд Марешки

Каракачанов дава на съд Марешки

karakachanovВицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов се закани да съди лидера на партия „Воля“ Веселин Марешки.

Конкретното изказване, което Каракачанов е сметнал за недопустимо е намекът на Марешки, че употребява наркотици.

„Този господин с жълтите панталонки намекна, че злоупотребявам с прахообразни лекарства. Аз съм си направил тест за наркотици и ще съдя Веселин Марешки“, обяви Красимир Каракачанов пред bTV.

Той уточни, че е посетил ВМА, където са му направени тестовете. Резултатите са отрицателни.

Вицепремиерът отвърна и на постоянните нападки на лидера на „Воля“, който го обяви за „троянски кон на ДПС“ и неведнъж му искаше оставката.

„Въпросното лице с жълтите гащи говори глупости. Той ми скъсваше телефона преди време с идеята да направим по-голям блок, за да може да се намъкне в правителството. Както се казва – те не го пускат на село, той пита за попската къща. Той е решил да се легитимира“, коментира вицепремиерът.

Министърът на отбраната отрече да е близък с ДПС и припомни, че изваждането на ДПС от управлението на страната е главна цел на коалицията.

„Марешки е патеричка, вижте го как гласува – когато като Патриоти казваме, че нещо няма да подкрепим, веднага се появява Марешки и гласува „за“. Сега същият този човек говори за опитомени патриоти – това е смешно“, каза Каракачанов и бе категоричен, че Марешки прекрачва границите в изказванията си.

Той призова Марешки да „изживее последното си лято“ и отново се закани, че за всички обидни квалификации ще го съди.

Вижте още политически новини!

Относно ситуацията и напрежението в коалицията на „Обединени патриоти“ Каракачанов заяви:

„Проблемът в Обединените патриоти е, че там има стари напрежения от преди шест-седем-осем години, които избуяват от време на време, когато между партньорите няма нормален диалог“.

Вижте и

Той добави, че след разговори всички различия били изгладени и „бяха канализирани в правилното русло“.

„Моя грижа е да се опитвам да балансирам и стабилизирам коалицията“, допълни той.

Каракачанов е категоричен, че Патриотите трябва да се явят заедно на изборите – както на европейските, така и на местните.

Относно смъртта на двамата пилоти на Ми-17 край Пловдив, Каракачанов коментира, че според него основната причина за фаталния инцидент била „загубата на летателни рефлекси заради малкото летателни часове“.

„25 години ние се занимаваме с клюки, простотии и скандали. Загубихме усещането за това, че трябва да се грижим за своите институции, като армията, например“, добави военният министър.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.