Сега четете
Карадайъ обвини ГЕРБ в репресии

Карадайъ обвини ГЕРБ в репресии

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обвини ГЕРБ в репресии по време на първите за годината парламентарни избори през април. Това стана по време на традиционното поднасяне на венци и цветя в памет на жертвите на т.нар. възродителен процес на Тюркян чешма край Могиляне, съобщава „Нова телевизия“. В събитието се включи почти цялото ръководство на партията.

Имаше три пъти избори за Народно събрание тази година и три пъти репресии. На първите – от страна на ГЕРБ, чрез държавната машина. На следващите – от Рашков (вътрешния министър Бойко Рашков – бел. ред.) чрез милиционерщината. И трите пъти ДПС има константни изборни резултати – 10%„, каза Карадайъ.

Правата и свободите срещу тази милиционерщина в XXI век трябва да отстояваме, затова днес ние повече от всякога имаме нужда от силно ДПС. България има нужда от силно ДПС, за да не се отклоняваме от демократичния път. Да гарантираме държавността в нашата родина България„, добави още лидерът на партията.

Вчера, отново на събитие, посветено на годишнината от възродителен процес, Карадайъ отправи остри критики и към вътрешния министър Бойко Рашков, който заемаше поста и в двете служебни правителства тази година. Той го обвини, че нарушава демокрацията, и заплаши, че след като се изчерпат българските съдебни процедури, ще се обърне към Европейския съд по правата на човека.

Вижте и

/Снимка: „Дневник“ – Google

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.