Сега четете
Как ще гласуваме

Как ще гласуваме

bulletin elect 2015Избирателите ще гласуват с от три до пет вида бюлетини на 25 октомври в зависимост от населеното място, в което дават своя вот. 

Бюлетини за кмет на община и съветници ще има навсякъде, кмет на район ще избират в София, Пловдив и Варна, и кмет на кметство – в селата с повече от 100 жители по постоянен адрес. Петата бюлетина е за референдума.

Бюлетината е за общински съветници изглежда по сходен начин на тази от предишните избори, обясни говорителят на ЦИК Цветозар Томов по Нова тв. От лявата страна ще бъдат написани имената на партиите, коалициите и независимите кандидати, които участват в изборите за общински съветници, а от дясната са числата, с които гласоподавателят може да се възползва от преференциалния вот.

„В софийската бюлетина ще има 61 кръгчета”, уточни Томов.

Вижте и

Следват бюлетините за кмет на община, кмет на район или кмет на кметство. От лявата страна ще е името на партията, коалицията или инициативния комитет, а от дясната на самия кандидат. „Максимум две бюлетини ще се попълват от тези”, заяви Томов.

Накрая е бюлетината за референдума. На нея трябва само да отбележим дали сме съгласни с въпроса на референдума, или не. Тази бюлетина ще се пуска в отделна урна.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.