Сега четете
Каква бирица сърбате? На ъгъла ни е чакал Бойко да ни даде по 50 лева за акцията

Каква бирица сърбате? На ъгъла ни е чакал Бойко да ни даде по 50 лева за акцията

Политологът със средния пръст на Ситняково:

Снимка: Фейсбук/Стойчо Стойчев

Политологът доц. Стойчо Стойчев беше разкъсан в социалните мрежи заради скандал с протестиращи на блокадата на румънското посолство.

„Много членове и симпатизанти на „Демократична България“ ме питат колко ми се плаща от ГЕРБ, за да ги подкрепям с медиите. Отговарям: Толкова, колкото ми плащахте вие през всичките години, в които ви подкрепях и говорех за вас, когато не ви брояха за живи, а ви споменаваха само като печален пример за провал“, отвърна на нападките преподавателят в СУ.

„Най-неистовият плисък от тая септична яма, който успя да ме опръска е епохалното умозаключение, че „Бойко пратил личния си политолог да провокира протеста пред румънското посолство”. Не знам каква бирица сърбат на тия блокади, но не е читава, гаранция давам… Вече очевидци са видели как с жената (майката, чийто автомобил беше изпочупен) заедно сме се отдалечили от блокадата, а на ъгъла ни е чакал Бойко да ни даде по 50 лв. за акцията“, написа той под стар свой пост по темата.

„Политологът на ГЕРБ Стойчо Стойчев, се опита да премине през мирно протестиращите, полицията на 100 метра не се намеси!“ Така е озаглавено видео, публикувано във Facebook от „Свободна България“, пише „Актуално“.

Какво се случва обаче при срещата им? Стойчев размахва среден пръст към протестиращите от колата си, след като видимо не бърза да се изтегли от блокадата при Румънското посолство. В същото време хора от блокиращите се опитват да потушат надигащото се напрежение при тази среща.

Чуват се и реплики от страна на политологът, свързван с ГЕРБ, като „Ела ми“, „Какво се криеш отзад“ към някои от протестиращите.

Вижте и

Кой е Стойчо Стойчев? „Доц. д-р Стойчо П. Стойчев е ръководител на Лабораторията за изборни системи и технологии (ЛИСТ) и преподавател по анализ на политическия риск и противодействие на организираната престъпност в катедра „Политология“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Научна област и интереси: организирана престъпност, криминални пазари, анализ на политическия риск, избори и прогнозиране“. Това пише за него в Уикипедия.

Кадри: „Свободна България“, фейсбук

 

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.