Сега четете
Искат оставката на главният прокурор Иван Гешев

Искат оставката на главният прокурор Иван Гешев

Четворната управляваща коалиция поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев. Това е записано в декларация, прочетена от парламентарната трибуна от депутата от „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров.

„Призоваваме Гешев да подаде оставка като по този начин поеме отговорност за своите действия и даде възможност на българската Прокуратура да осъществява пълноценно конституционните си функции“, се казва в декларацията.

След призива за оттегляне на обвинител номер 1 управляващите се обърнаха с критики към опозицията. Първо към ГЕРБ и бившия премиер Бойко Борисов – заради „необяснимото му богатство“.

„Такива изрази има в арабските приказки“, коментира в кулоарите на парламента депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Като друг мотив за искането за оставката на Гешев се посочиха и наложените санкции по закона “Магнитски”.

„Тази тема е изчерпана за мен. Проверете дали това, което правят, е истина. И попитайте главния прокурор защо не обжалва присъсдата на олигарха Иво Прокопиев“, коментира в кулоарите на парламента депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Вижте и

От “Възраждане” пък определиха призива на властта като молба и заявиха, че нещата няма да се случат по този начин – нужни били конкретни мерки. От „Продължаваме Промяната“ увери, че такива ще бъдат взети.

„Когато сме готови с предложенията си за конституционни промени, ще потърсим подкрепа от другите партии“, коментира депутатът от ПП Петър Кулински.

Минути след изчитането на декларацията от парламентарната трибуна и преди началото на избора на председател на ВКС, Гешев коментира искането за оставката му. „Днес не е денят да обсъждаме българска политика или кризисен PR. Важното събитие е процедурата за избор във ВКС“, заяви обвинител номер 1.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.