Сега четете
Искаме пълна ревизия на досегашното правителство. 5 милиарда са изхарчени за няколко месеца

Искаме пълна ревизия на досегашното правителство. 5 милиарда са изхарчени за няколко месеца

Лидерът на левицата Корнелия Нинова също се изказа от трибуната на Народното събрание днес:

„Повече от година правим план с този пакет от закони, които касаят помощ, бинес, кредитна ваканция, данъчна ваканция, помощ за домакинствата и младите семейства със специален пакет от средства за деца, за икономика, за работни места. Трябва да има помощ за домакинствата и младите семейства със специален пакет от средства, преизчисляване на пенсиите, закон за възрастните хора.

Трети приоритет е възстановяване на парламентаризма. ГЕРБ постави Народното събрание в подчинена роля на министър-председателя – с това погазиха конституцията, и тук сме готови с решения – блиц контрол върху премиер и министри, който беше въведен от БСП, спиране на порочната практика да се внасят закони без оценка за въздействие, ревизия и отмяна на лобистки текстове в закони, които обслужваха частни интереси. Устойчиво законодателство.

Четвърти приоритет за изпълнителната власт и правителството: Пълна ревизия на досегашната изпълнителна власт. НС да наложи мораториум на сегашното правителство, макар и в оставка, върху сключване но договори за продажби, концесии, назначение и срокове по договори и бордове и ръководства на комисии и агенции. В момента текат усилено такива прозцеси.“

Над 5 милиарда лева за извън решение на парламента са похарчени през последните месеци, каза Нинова. Едва 1,4 милиарда лева има в бюджена извън заделените пари във фондове и резерви, каза Нинова.

Има опасност да посегнат на сребърния фонд, предупреди тях.

Всички корупционни сделки трябва да бъдат разследвани, да се носи отговорност, добави Нинова.

Вижте и

Паралелната държавата трябва да бъде разградена. Нейното унищожаване изисква общи усилия. Не преговаряме със задкулисието за власт – нито с Борисов за власт, нито с ДПС – за президент, каза Нинова.

Тя е за компетентно правитество, но няма подкрепи ГЕРБ, би подкрепила кабинет на партията на Слави по политики, свързани с разграждане на порочния модел.

Ако и когато третия мандат бъде връчен на нас, партията ще реши какво да прави, казаоще Нинова.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.