Сега четете
Има ли битка за властта в столетницата?

Има ли битка за властта в столетницата?

В навечерието на 9 септември, ден преди събора на БСП в родопската местност Копривките, Георги Гергов събра в Пловдив знакови фигури от партията. Появиха се публикации, че това е с цел създаване на вътрешнопартийна опозиция. Лидерът на БСП в Пловдив опроверга в „Денят започва“ тезата за каквато и да е опозиция и заяви, че това е съвсем нормална среща на всички председатели в областта.

Реакцията на медиите за тази среща е такава, защото това се продава, напоследък в политиката се прави повече медийно всичко, отколкото да се работи на терен, отбеляза Георги Гергов. „Аз не съм единственият, който е напуснал или освободен от Бюрото, така че не е кой знае каква голяма болка“, каза той. И коментира още, че медиите са разпределени, над 50% от тях са в частни ръце, даже 90%. Между кого са разпределени би трябвало да вълнува цялото общество, аз ги знам, но това не е нещо, което бих желал да коментирам, заяви той.

На въпрос за скандала с него, Гергов отбеляза, че скандалът в БСП е зреел много по-отдавна, още с идването на Корнелия Нинова и поясни, че е бил нещо като коалиционен партньор с Красимир Янков, имали са разминавания с Михаил Миков, получило се е напрежение на конгреса и те са подкрепили Нинова.

„През следващите 11 месеца видяхме, че не е това, което трябва да се случи – няма промяна, а има смяна, няма лидерски екип в БСП, а има един лидер“, заяви Георги Гергов.

Вижте и

Той беше категоричен, че БСП не може да бъде партия на един човек, тя е конгломерат от много лидери.
Помолен да коментира работата на правителството Гергов каза: „Те се справят. Толкова може в този момент в България.“

БНТ, „Денят започва“

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.