Сега четете
Имаше ли сценарий за създаване на хаос с изборните книжа?

Имаше ли сценарий за създаване на хаос с изборните книжа?

Мария-Мусорлиева1_26481Заключването на залата след изборите целеше да се вземат оставките на членовете на ЦИК. С думите си не ангажирам ЦИК. Мнението ми е само мое. Това коментира в предаването „Лице в лице“ по БТВ Мария Мусорлиева, зам.-председател на ЦИК.

„Считам, че ако имаше някой подходящ друг за премиер, щеше да е избран“, посочи тя.

Мусорлиева показа купчина от документи, които според думите й били статии, касаещи драматичните събития след изборите. „Това са всички статии за ЦИК за 26-и и 27-и. Всяка трета статия е със заглавие „Убийци“. Най-интересния момент за мен е това, че има отговорници от ЦИК от различни квоти в различните райони на страната. Това, което се повтаряше бе, че колежките ми искаха контакт с ЦИК, те ме уведомиха възможността да огледат залата, но не са били допуснати от ЦИК“.

ЦИК е колективен орган. Чл. 87 от Изборния кодекс е безпрекословен, посочи тя и добави – допускат се само 19 члена от София. „Няма как мисловни конструкции да бъдат правени и ние да увеличим броя на членовете на ЦИК. Не е проблемът в бройката, а в лошата организация на Общинската организация в София. Нямаме право да си правим еквилибристика с Изборния кодекс“.

Вижте и

Въпреки това тя не изключи възможността в ЦИК да има сценаристи. Мусорлиева отхвърли възможността управляващите да стоят зад заложническата драма в „Арена Армеец“. „Сценарият е само по заключването на залата. Кой е дал заповедта на полицаите да се държат хората в залата. Целта е да не се разбягат хората, защото трима от СИК трябва да предадат бюлетините с подписите си“.

bTV, „Лице в лице“

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.