Сега четете
Изненада след Коалиционен съвет – Валери Симеонов се извини на майките на деца с увреждания

Изненада след Коалиционен съвет – Валери Симеонов се извини на майките на деца с увреждания

valeri-simeonov-nqma-veroqtnost-ot-predsrochni-izbori-344628
Поднасям своите извинения, по никакъв начин не съм целял да обидя кого и да било. Това заяви вицепремиерът Валери Симеоновв извънредно кратко обръщение от Министерския съвет.Симеонов добави и, че семейството му е потърпевшо точно що се отнася до ситуация с увреждания (бел. ред. – става въпрос за сина му, който е страдал от тежка зависимост от наркотици). Той уточни и, че според възможностите си винаги е помагал на хора с увреждания.
Вицепремиерът с ресор „демографска политика“ „омекна“ за буквално час, след като малко преди 8 часа сутринта, в ефира на БНТ, обяви, че нямало да се извини, защото предпочитал да е докрай откровен, а не да е двуличие.
А зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов също в поредицата сутрешни блокове – този път този на Нова телевизия, описа казаното от Симеонов за майките на деца с увреждания („кресливи жени“ и „уж болни деца“) като „лапсус“ и че той лично, ако направи такъв „лапсус“, ще се извини веднага. Веселинов, обаче, каза и, че управляващата коалиция не работи.
Същевременно разжалваният през тази година като зам.-председател на Народното събрание и едно от знаковите лица в БСП Валери Жаблянов поиска Симеонов да дойде да обясни лично пред Народното събрание отношението си към майките на деца с увреждания. Няма какво този човек да бъде слушан тук, защото процедурата по изслушване се отнася до политики, а не до възпитание – ако Валери Симеонов дойде на изслушване, парламентарната група на ДПС няма да присъства, отвърна Йордан Цонев, по-известен в обществото с прякора си Ментата. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ обаче поиска от името на партията си оставката на Симеонов.
В крайна сметка Народното събрание не прие предложението на БСП Симеонов да бъде изслушан.

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.