Сега четете
ИЗВЪНРЕДНО! Министър Ненчев с второ обвинение

ИЗВЪНРЕДНО! Министър Ненчев с второ обвинение

Прокуратурата подготвя второ обвинение за министъра на отбраната в оставка Николай ненчев, съобщи БНР.

Ненчев е призован утре във Военноокръжната прокуратура, като се очаква да бъде подведен под отговорност заради обществена поръчка за униформи за армията от 2014 г. Държавното радио посочва, че изработването им е било възложено на фирма, чиято основна дейност нямала нищо общо с изработването на военно облекло.

Според Би Ти Ви поръчката на стойност над 4 млн. лв. е била спечелена от фирма за изработка на пайети и бродерии, а след отказ на компанията е била възложена на „Интендантско обслужване“. Условие обаче е било търговското дружество на Министерството на отбраната да наеме за подизпълнител същата фирма.

В началото на април прокуратурата образува досъдебно производство за тази обществена поръчка. Самият Николай Ненчев тогава бе извикан на разпит като свидетел във военната прокуратура.

Преди дни срещу Николай Ненчев бе повдигнато обвинение заради договора с Полша за ремонт на шест двигателя за военните самолети МиГ-29. Той е вторият министър в оставка на когото прокуратурата предяви обвинения тази седмица, след като по-рано здравният министър Петър Москов бе обвинен за договора за дарените от Турция ваксини.

Вижте и

 

източник: dnevnik.bg

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.