Сега четете
За цената на модернизацията
Тъмно Светло

За цената на модернизацията

йорданка-фандъкова-4339„Градът, който ще участва в конкурса „Зелена столица на Европа“ трябва да изпълнява много критерии“, каза Йорданка Фандъкова в предаването „Още от деня“ по БНТ. Добави, че общината трябва да свърши своята част от работа си – да модернизира градския транспорт, да преработва екологично отпадъците си, което вече се прави, да се изгради зелена система.

 

След всички тези промени тя очаква въздухът в града да стане по-чист, да се намалят вредните емисии и София да се изкачи и в класацията „Най-добър град за живеене“.

„След години ще имаме един от най-екологични градски транспорт С изграждане на третата линия на метрото ще спестяваме 90 хил. тона вредни емисии годишно“, каза тя.

Подчерта, че във всички проекти са включени и тротоари, и улично осветление, и видеонаблюдение.

Относно цените на билетите в градския транспорт Фандъкова заяви, че картите категорично запазват цената си

Относно електронната тикет система тя обясни, че и това предложение се разглежда и се надява да се приеме, да се напишат изискванията и да започне да се работи по това.

„Основната цел е да се намали броят на хората, които пътуват гратис“, обясни тя.

Относно сигурността Фандъкова е на мнение, че видеонаблюдението няма алтернатива, затова ще се поставят камери върху още училища и детски градини, а съвместно с това се реорганизира работата и на живата охрана.

Такова ще бъде поставено и в мрежата на градския транспорт, и на ключови кръстовища.

Вижте и

Относно Витоша Фандъкова заяви, че когато се приеме новия устройствен план за Витоша тогава ще се развържат ръцете на бизнеса. Тогава при гаранции за еко защита на планината, ще може да се развият възможностите й.

Относно преработката на боклука в София Фандъкова каза, че заводът за преработка на отпадъци работи по всички световни стандарти, 100 % от боклука на София се преработва там, а гаранцията е 50 % рециклиране.

В заключение Фандъкова заяви, че е убедена, че когато от ГЕРБ избират кандидат-президент ще направят най-добрия избор.

БНТ1, „Още от деня“

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.