Сега четете
За обичта на Путин, разговора с Ердоган и вероятността за предсрочни избори
Тъмно Светло

За обичта на Путин, разговора с Ердоган и вероятността за предсрочни избори

tania burodjievaРискът за България е намесата на държавно равнище и превръщането на това какво се случва в ДПС в международен скандал. Международен скандал е да ти звъни някой и да ти казва да подкрепяш дадена партия, каза в сутрешния блок на bTV политологът и бивш депутат Татяна Буруджиева.

По думите й депутатите, напуснали групата на ДПС заедно с Местан, са ислямисти и за тях най-важното е, че „5 години са учили Корана”.

„Има опит Турция да привлече ДПС на своя страна. Турският интерес към България е описан в националните им приоритети – да се развие влиянието на страната в т.нар. ислямска дъга – не просто Кърджали и региона, но и на североизток – в области като Разград и Шумен.

Начинът, по който беше обяснен конфликтът в ДПС, е фалшив – Турция не се меси по начина, по който беше представено по време на бруталното отстраняване на Лютв иМестан. Това коментира пък журналистът Петко Георгиев.

Вижте и

Според него цялата пропаганда е започнала с „една путинистка реч” на Ахмед Доган, като всъщност конфликтът е между олигархичното крило и политическото крило в партията.
bTV, „Тази сутрин“

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.