Сега четете
За новия политически проект на ДСБ

За новия политически проект на ДСБ

gen-atanasovГост в студиото на „Денят започва“ беше ген. Атанас Атанасов от ДСБ. Лидерът на партията Радан Кънев предложи „Договор за Нова българска република“ на националното събрание на ДСБ, което се проведе през уикенда във Велико Търново. Във финалната версия на документа се възлага завръщане на традиционните идеали от Въраждането и съюз, в който да участват всички убедени демократи, предприемачи и всички политици от дясно и центъра.

„Ние тук сме събрали всички позиции, които сме следвали последователно през годините. Още когато създадохме ДСБ, ние сме тези, които заявихме, че в България има фасадна демокрация. Хората на тези избори показаха, че са разбрали обстоятелството, че този преход беше една сериозна измама за българското общество под фасадата на републиката и демокрацията и има нужда от кардинална промяна“, каза ген. Атанасов. В „Договор за Нова българска република“ са посочени в седем точки кой са онези очаквания на обществото, които ще следват и ще работят за създаването на мощно дясно-центриско движение.

За бившите си колеги от Рефарматорския блок ген. Атанасов заяви: „Токът в Блока спря отдавна.“ Според него те са предпочели властта пред позицията, изоставили са програмните им намерения. Той припомни, че ДСБ са напуснали властта когато са видели с очите си, че няма да бъдат подкрепени в парламента за радикална съдебна реформа.

„ГЕРБ тръгна по бобслея надолу и то тръгна заради политиките и механизмите на прилагане на властта от Бойко Борисов“, каза Атанасов. Според него всички са убедени, че гласуването за Радев на президентските избори не е било за неговите политики или заради тези на БСП и това е било протестен вот срещу полтиката на Борисов. Генералът беше категоричен, че нямат проблем с голямата част от ГЕРБерите, те самите имат проблем със своя началник и неговите приятели – Сталийски, Котараците, Пашата, Каратиста, Пеевски. „Хората наистина разбраха, че той е най-подготвения наистина в една сфера обаче – за разпределението на порциите в държавата“, каза ген. Атанасов. По негово мнение ситуацията днес преди избори показва, че Борисов не може да управлява повече страната, но червените не трябва да я управляват.

Вижте и

„Референдумът беше подкрепен от голяма част от българските граждани, но не е задължителен. Това обстоятелство натоварва с много тежка отговорност политиците“, каза ген. Атанасов. Той припомни, че те не са агитирали да се подкрепи референдума. Приетият първи въпрос освен, че обърква хората има много тежка противоконституционност, заяви той. Генералът каза, че те са за намаляване на субсидията, но да не се занулява.

БНТ, „Денят започва“

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.