Сега четете
Защо Георги Първанов поиска оставката на Бойко Борисов?

Защо Георги Първанов поиска оставката на Бойко Борисов?

Първанов

Вот на недоверие към кабинета е неуместен в рамките на кампанията за президентските избори. Това заяви в предаването „Тази сутрин” по bTV лидерът на АБВ и президент от 2002 до 2012 г. Георги Първанов.

По думите му това би било начин за отвличане на вниманието от президентския дебат и скриване на кандидат-президентите.

Той предупреди, че има информация, че се готвят машинации за предстоящия президентски вот, но допълни, че би я оповестил, когато има доказателства.  Първанов призова всички извън ГЕРБ да има диалог и единодействие, за да не се допуснат подобни машинации.

Първанов призна, че е разочарован от поведението на ген. Румен Радев. Бяхме застанали зад него, а той обърна гръб. Ние го подкрепихме мощно, далеч по-добре, отколкото в БСП, а той не се обърна да каже поне едно „Благодаря” и „Извинявайте”.

Първанов посочи, че не са се чували с премиера Борисов,  както и с лидера на БСП Корнелия Нинова.

Ако нямаше втори кандидат от България, Ирина Бокова щеше да спечели надпреварата за генерален секретар на ООН, убеден е Първанов.

Според него тезата, че новият шеф на организацията ще е жена от Източна Европа е стояла, докато Кристалина Георгиева не се е включила в състезанието.

Вижте и

Очевидно проучването на премиера е провал, защото класирането на Кристалина Георгиева е убийствено за България. То компрометира българската дипломация и идеята Източна Европа да има свой шеф на ООН, заяви лидерът на АБВ.

Росен Плевнелиев беше слаб президент. Той не защити нито един национален интерес, смята Първанов.

Ние твърдим, че аз имам право на трети мандат, това беше прочитът на много конституционалисти извън АБВ. Но за да не вкарвам страната в констиуционен конфликт и проблем и защото смятам, че Калфин има потенциал да бъде още по-добър, аз отстъпих крачка назад, за да дам своята категорична подкрепа за него, поясни още лидерът на АБВ

bTV, „Тази сутрин“

Каква е вашата реакция?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.